Dag 2 - Kathmandu, hier begint het!
Door: Jim
Blijf op de hoogte en volg Jim
05 Januari 2013 | Nepal, Kathmandu
Vandaag lekker de stad verkennen, easy peasy gewoon op mijn gemak wat rond wandelen. Bijkomen van de reis. Morgen zou ik wel iets fanatieks willen doen, mountain bike huren lijkt mij wel wat.
Maar plannen komen nog.
Aangekomen in Kathmandu. Hier zo ik dat een Nepalees visum gewoon upon arrival is. Ik had het CIBT ingeschakeld voor visum hulp maar naast dat ze mij al genaaid hadden voel ik me nu helemaal belazerd. Ze hadden mij hier best in mogen adviseren in plaats hoge consultkosten voor te schotel en dan zeer belangrijke informatie achterwege houden.
Direct de taxi gepakt. Ik moet nog even wennen aan de Nepalese wisselkoers. Bij de taxi maak ik een rekenfoutje en ding $1 af in plaats van $3.
Ik vertel de taxi dat ik graag een trekking door de Himalaya wil maken, Annapurna of Everest. Zodoende brengt hij mij eerst naar een tour operator. Deze informeerd mij over de mogelijkheden betreft tijd. Alle trekkings zijn veel langer dan ik had verwacht. Ik dacht met 3 dagen een mooie tocht te kunnen maken maar de meeste beginnen vanaf 9 dagen.
Ik vind het fijn om hierover geinformeerd te worden, zeker omdat ik niet weet of ik naar de Everest wil of Annapurna. Het overvalt me ook wel wat. Zodoende besluit ik afstand te nemen en wil ik er later op terug komen. Eerst naar mijn hotel.
De tour operator vraagt naar welk hotel ik wil gaan en de prijs. Uiteindelijk biedt hij mij een beter, duurder hotel aan voor dezelfde prijs. Prima! $8 per nacht met private bathroom en, jawel, warm water.
Ik wandel door het toeristische centrum van Kathmandu; Thamel maar alles overspoelt mij.
Alles is anders dan ik mij had voorgesteld, is het altijd maar ik moet wel wennen en mijn verwachtingen opzij leggen. Van alles valt tegen en ik weet niet precies wat te doen. Zonder straatnaam borden verdwaal ik snel in al deze kleine steegjes.
Eind van de dag tel ik mijn geld na ik kom er achter dat er $140 mist uit mijn portemonnee. Misschien ben ik het vergeten waar ik het verstopt heb, is het gestolen, of heb ik het ergens in Nederland al achtergelaten.
Uiteindelijk accepteer ik het maar, ik kan er niks meer aan doen. Het was vast al weg in Nederland.
Ik neem de dag nog eens door en zo slecht was het helemaal niet. Ik was alleen zo moe, al voor de reis maar er na helemaal. Mijn humeur is gewoon niet goed.
's Avonds ook wat dingen op een rijtje gezet voor de trekking. Ik wil maandag graag beginnen aan een 5 of 6 daagse trek; het liefste Annapurna.
16 Januari 2013 - 20:44
Roby:
Jeempie... jeempie... Het zal vast de vermoeidheid zijn van je reis Jim... Komt echt wel goed :-)
Geniet van de leuke dingen om je heen.
Groetjes uit het witte Nederland ;-) -
16 Januari 2013 - 21:49
Rinske:
Zo zie je maar touroperaters gaan ineens heel hard rennen als ze denken dat ze geld aan je kunnen verdienen ;) Wel relaxed zo een hoteletje! Goed geregeld!!Ik ben super benieuwd hoe je de trekking gaat vinden!
Lastig al die straten zonder borden...hoe doen die mensen dat daar ;) Verdwalen zij zelf niet :P